Home Vaarroutes Moesel, Saar en Main

Moezel, Saar en Main

Via de zijrivieren van de Rijn heeft u de mogelijkheid om steden en dorpen te ontdekken waarbij de historische geschiedenis en de alledaagse moderniteit elkaar ontmoeten. De schilderachtige Moezel, de prachtige Saar en de charmante Main hebben ieder een eigen verhaal. Steden als Straatsburg, Saarbrücken, Frankfurt of Remich spreken tot de verbeelding langs deze rivieren.

De Moezel is een van de grootste zijrivieren van de Rijn. Deze stroomt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. De Moezel wordt door stuwen gereguleerd en door veertien sluizen onderbroken. De grootste zijrivier van de Moezel is de Saar. De Saar stroomt door Frankrijk en Duitsland. De rivier heeft een totale lengte van 246 km en stroomt onder andere door de Duitse deelstaat Saarland, waaraan de rivier haar naam te danken heeft.

De rivier de Main stroomt van oost naar west Duitsland. De rivier ontstaat bij de stad Kulmbach en mond na 524 km uit in de Rijn. Met deze lengte is zij de op een na de langste rivier die geheel binnen Duitsland stroomt. Naast het zeer bekende Frankfurt, ook wel Frankfurt am Main genoemd, stroomt de Main ook langs kleinere Duitse steden waar u van het prachtige rustgevende uitzicht kunt genieten.

Actieve schepen in deze regio

MS Carmen

MS Rigoletto