Home Vaarroutes De romantische Rijn

De romantische Rijn

De Rijn weerspiegelt met zijn vele burchten en kastelen, oude steden en wijngaarden de lange geschiedenis die de rivier aflegt door Duitsland. Het indrukwekkende en gevarieerde landschap is door de jaren heen ontstaan door de kracht van het water. De wijnbouw op de steile hellingen geven een extra dimensie aan het schilderachtige gebied.

De mooiste en romantische bezienswaardigheid langs de Rijn is de Lorelei. Een 132 meter hoge rots met onderaan de voet een standbeeld van de eeuwenoude legende ‘Maagd van de Lorelei’. Zij zou de schippers verleidde met haar behekste, maar zuivere gezang zodat de schepen vergingen. In werkelijkheid vergingen de schepen doordat de rivier 25 meter diep en 113 meter smal was en er een gevaarlijke stroming doorheen voer. Neemt niet weg dat de Lorelei een van de bekendste highlights van de Rijn is.

Een ander highlight is de Deutsches Eck in Koblenz. Op dit punt ontmoeten de Moezel en de Rijn elkaar en gaan zij samen verder als een grote Rijn. Het monument Deutsches Eck is op zichzelf staand al een indrukwekkende bezienswaardigheid vanwege haar afmeting. Het monument is namelijk 40 meter hoog.

Daarnaast zijn er veel oude dorpen en stadjes te vinden langs de rivier, zoals Andernach, Boppard, Koningswinter, LinzRudesheim, Speyer en nog veel meer. Kleine knusse winkeltjes bepalen hier het straatbeeld in de vaak smalle straatjes en steegjes. Een lust voor het oog!

Actieve schepen in deze regio

MS Carmen

MS Rigoletto

MS Verdi