Home Vaarroutes De prachtige Donau

De prachtige Donau

De Donau is na de Wolga de op één na langste rivier van Europa. De rivier mondt na 2829 km in het grensgebied van Roemenië en Oekraïne, die via de Donaudelta weer uitkomt in de Zwarte Zee. Vanaf de bron in Duitsland stroomt de rivier door maar liefst 10 landen.

Een van de highlights langs de Donau is Regensburg. De oude binnenstad van Regensburg is de enige overgebleven middeleeuwse stad van Duitsland. Bovendien is de 2000 jaar oude stad opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Vanuit het imposante Walhalla heeft u een schitterend uitzicht over de loop van de Donau.

Passau is de volgende bezienswaardige stad. In de drierivierenstad komen de rivieren de Donau, de Inn en de Ilz samen. Laat u verrassen door de schoonheid van deze stad en bezoek de St. Stephan’s Dom: hier bevindt zich het grootste kerkorgel ter wereld!

De Duitse rivier stroomt verder richting Linz, Dürnstein, Melk en de hoofdstad van Oostenrijk Wenen. Maar verrassende steden als Bratislava en Budapest zijn ook zeker een bezoek waard. Kortom, een riviercruise over de Donau zal u niet snel vergeten!

Actieve schepen in deze regio

MS Carmen

MS Verdi