Home Vaarroutes Nederland & België

De kanalen van
Nederland & België

Nederland en haar buurland België hebben veel moois te bieden. De verschillende Nederlandse provincies zijn stuk voor stuk schatten op het gebied van landschap en cultuur. Friesland en Zeeland zijn slechts enkele van de hoogtepunten langs de Hollandse waterwegen. België biedt ook diversiteit met steden als Antwerpen, het middeleeuwse Brugge en de keizerlijke stad Gent.

Nederland is het land van rivieren en dijken, van molens en bloemen. Wist u dat Nederland u maar liefst 4.400 kilometer aan bevaarbare rivieren, kanalen en meren te bieden heeft? Via een riviercruise door eigen land ontdekt u de prachtige rivieren en waterlandschappen als het IJsselmeer, de Waddenzee, Noord-Holland, maar ook Rijn, Waal en Zuid-Hollandse wateren.

België is het land van goed eten en drinken. Het staat symbool voor het bourgondische leven. Via de Zeeuwse wateren is over de Schelde de diamantstad Antwerpen te bereiken. De 113 kilometer lange Schelde loopt vanaf de Belgisch-Nederlandse grens via Terneuzen, Breskens en Vlissingen tot de monding in de Noordzee.

Actieve schepen in deze regio

MS Carmen

MS Rigoletto